Jag har alltid tryffelsmör i frysen. Alla sorter fungerar att göra tryffelsmör med men bäst tycker jag om att mixa Tuber Aestivum med ca 1/3 av Tuber Mesentericum. Smakerna passar superbra med varandra! T. Aestivum har en mild, frisk smak och T. Mesentericum en dov, skogig smak.

Det är inte bara smaker jag mixar utan även rivflarnen mixar jag. Mest finrivet men så blandar jag i lite grovrivet också för att få i några större bitar. Ungefär 30 gr svart tryffel till 500 gr smör brukar jag använda men det är en smaksak hur stark tryffelsmak man vill ha. Det går att minska den mängden. Jag gör även smör med den vita Tuber Borchii och då använder jag ca 5 gr tryffel per 100 gr smör.  Tillsätt en nypa extra salt i smöret och låt stå och dra åt sig smak ett par timmar innan det fryses ned. Jag brukar spritsa ut smöret för att få fina toppar att lägga på kött, potatismos eller vad man vill ha det till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *