1. Grilla först, smaksätt sen med tryffel och få tid att fixa med resten under tiden köttet ligger och tar åt sig tryffelsmaken.
  2. Salta och peppra ytterfilén och grilla den tills den ligger i undre marginalen av färdig innertemperatur dvs 62-63 grader.
  3. Skär skivor men inte helt igenom. Mellan varje skiva lägger du lite tryffelsmör alternativt en klick från de färdiga produkterna. Gärna utspädd med lite bra olivolja så att det blir lösare konsistens. Linda in i folie och låt ligga och dra på kanten på grillen ca 20 minuter. Köttet har då tagit åt sig av tryffelsmaken. 62-68 grader är färdig temperatur för ytterfilé men eftersom den ligger till sig inlindad i folie ökar temperaturen ytterligare någon grad under den tiden.

Jag serverar gärna kokt potatis som jag mosar med händerna på en plåt, ringlar olivolja över, strör över fetaost och timjan och låter bli krispig i 220 gr i ugnen + grönsaker efter årstid och tryffelsås.

Till denna rätt använder jag aldrig färsk tryffel utan produkter eller tryffelsmör eftersom det ska vara en lös creame som kan tränga in i köttet.