Supergott! Tryffel och fisk passar verkligen bra ihop. Både vit och svart tryffel är lämplig. Här nedan använde jag en billigare tryffel, T. Brumale som passar bra att använda i matlagningen. Den lämpar sig inte lika bra att lägga direkt uppepå färdiglagad mat utan bör tillagas ihop med mat för att komma till sin rätt. Du kan också byta ut färsk tryffel mot någon av de färdiga produkterna som du kan köpa på delikatezza.se Lämpliga produkter är Tartufata med svart tryffel eller Karl-johan svamp med vit tryffel. Här nedan ser du mitt recept

4 port: ca 1 kg urtagen gös, 25-30 gr smör, 1 gul lök, 2 st morötter, 1 purjolök, 1 citron, salt, peppar, 20 gr svart T. Brumale eller 1½ msk tryffelprodukt.

  1. Riv tryffeln på rivjärn och lägg ner i 1 dl grädde till sås. Den ska stå och ta åt sig tryffelsmaken under tiden fisken tillreds i ugnen. Spara 1/4 av den rivna tryffeln.
  2. Skölj fisken i kallt vatten och torka av den med hushållspapper. Lägg den i en ugnsäker form och salta, peppra och gnid in den med citron både utvändigt och invändigt. Krydda invändigt med den rivna tryffeln som inte ligger i grädde. Lägg morötter, lök och purjolök både runt och inuti fisken.
  3. Klicka på smör och sätt in i ugn på 225 gr så fisken börjar steka omedelbart. Sänk temperaturen efter bara någon minut till 150 gr. Låt en termometer avgöra stektiden. När fisken har 52 gr i innertemperatur i de tjockaste delarna är den klar.
  4. Ta ut fisken och häll över spadet som blivit i en kastrull. Tillsätt grädden med tryffeln och red av till sås. Klart att servera!