En av mina egna favoriter. Piffa upp vardagsbiffen eller servera fint på tallriken som lite festligare varmrätt. Pannbiff gör jag själv alltid på svart tryffel, vilket jag tycker är godast, men självklart går det även att göra på vit tryffel. Alla sorter passar bra i pannbiff och vill man förstärka tryffelkaraktären på hela rätten har man en tryffelsås till eller lägger på en klick tryffelsmör.

4 pers: 500 gr blandfärs, ½ dl ströbröd, salt & peppar, 1 liten lök, 1 ägg, 1 dl mjölk, 15-25 gr färsk tryffel alternativt 2 msk från färdig tryffelprodukt.

  1. Blanda mjölk och ströbröd i en bunke och låt svälla ca 10 min.
  2. Hacka löken fint.
  3. Riv tryffeln på rivjärn och blanda finrivet med grovrivet.
  4. Blanda ner färs, salt & peppar, den finhackade löken, ägget och tryffeln i smeten och blanda väl.
  5. Forma till små biffar
  6. Stek dem i stekpanna på medelvärme ca 5 min på var sida.

Servera med kokt/stekt potatis och grönsaker efter årstid.