Här har jag samlat några recept med tryffel och fler kommer vartefter. Tryffel är en smaksättare. Mängd tryffel i recepten är mer riktlinjer eftersom det är en smaksak hur stark tryffelsmak man önskar. Färsk tryffel i recepten går också att byta ut mot någon av produkterna som du kan handla på delikatezza.se

Hjälmargös med tryffel Fisk och tryffel är fin kombinatation i smaker. Både vit och svart tryffel passar bra till fisk. I det här receptet har jag använt en lite billigare svart tryffel (T. Brumale) som jag inte bara kryddat fisken med utan även använt i sås tillsammans med fiskskyn. Till fisken och såsen serverades kokt potatis och grönsakerna som tillretts tillsammans med gösen i ugnen.  Läs receptet här

 

Tryffelsmör är bra att alltid ha hemma i frysen för att lyxa till en måltid i en hast. Med tryffelsmör kan du göra en enkel äggsmörgås och toppa med tryffel, lägga direkt på en kött eller fisk bit, på potatismos, krydda en gräddsås eller garnera och smaksätta en god risotto. Tryffelsmör är bra att ha hemma både för att fixa en lite lyxigare rätt när du får gäster eller unna dig själv när du är sugen på något lite extra. En härlig start på dagen är ett kokt ägg precis som det är eller skivat på en smörgås med en klick tryffelsmör på. Läs receptet här

Pasta med tryffel kan serveras både som festlig huvudrätt, mindre portion som förrätt eller till vardags. Med andra ord en allsidig rätt. Tryffelsmaken kommer väl till sin rätt med pasta och alla sorters tryffel är lämpliga att använda. Dessutom är det en lätt rätt att tillaga. Pasta på Italienskt sätt blir krämigt god. I det här receptet är det med tryffel men man kan göra pastan på samma sätt med andra ingredienser som broccoli/valnötter, olika ostar/bacon, lax mm. Bara fantasin sätter gränser. Läs receptet här

Grillad ytterfilé med tryffel kan tillredas ute på grillen under sommartid men går lika bra att göra i vanlig ugn också. Gott, lite lyxigt och så enkelt att få till en smak utöver det vanliga med enkla medel. Grilla som du är van vid och tillsätt tryffel på slutet som får ligga och dra till sig under tiden som dufår tid att fixa resten Läs receptet här

Tryffelsallad är gott att servera som tillbehör till varmrätt men även som lättlunch eller förrätt. Personligen använder jag alltid ruccola men det går att byta ut mot annan sorts sallad. Sparris och tryffel är en bra kombination och som förrätt är baconlindad grön sparris gott att servera till en tryffelsallad eller vackra vaktel ägg med några kräftstjärtar.  Läs receptet här

 

Rostade smörgåssnittar med tryffel är överkurs att kalla för ett recept utan du får mer se det som ett tips. Lätt, enkelt och uppskattat av de som jag serverat det till. Jag serverar det oftast som en liten aptitretare men även till en matig sallad. Vill man ha något utöver är det lätt att lägga till ägg, en ostbit eller sparris som alla tre är smaker som ”gifter sig” med tryffel.  Läs receptet här

 

Pannbiff med tryffel är en vardagsrätt som smaksatt med tryffel blir en helt ny rätt. Har du blandfärs och tryffel i frysen kan du få ihop en festmåltid spontant. Eller enkelt variera vardagsmaten när fantasin tryter och det känns som att du lagat samma mat dag efter dag. Som festrätt serveras den vackert upplagd med en potatisrätt och grönsallad efter årstid. Som pricken över i är en tryffelsås på gräddbas helt perfekt.  Läs receptet här

 

 

 

Sidan är under uppbyggnad och det kommer mer recept och tips vartefter! Har du något gott tryffelrecept du vill bidra med så skicka ett mail till info@maltezia.se så lägger jag upp det med din signatur!